Hoe zorg je ervoor dat je tijdens een shoppingtrip binnen budget blijft? 3 Praktische Tips!

Lekker shoppen is natuurlijk fantastisch om te doen. Het is immers altijd leuk om nieuwe producten te kopen en dit past ook helemaal bij de tijd waarin wij leven. Status is belangrijk in het hedendaagse tijdperk en daarom moet jij daar ook aan voldoen als je succesvol wil worden.

een shoppingtrip binnen budgetMaar shoppen is natuurlijk ook zeer ontspannend en dat is ook een belangwekkende reden waarom het leuk is om te shoppen. Heerlijk verschillende winkels bij langs gaan en je laten verbluffen door al het pracht en praal wat daar te vinden is. Het kan echter al snel zijn dat je te veel gaat uitgeven. De meeste mensen betalen namelijk met de bankkaart en je zit dan al veel sneller boven een bepaald bedrag, omdat je het niet er niet letterlijk af ziet gaan.

In dit artikel geven wij enkele tips samen met de experts van Geldblog, zodat jij binnen je budget blijft.

Stel een budget op

Dit klinkt misschien als een open deur, maar de belangrijkste stap is om van tevoren een budget vast te stellen. Heel veel mensen vergeten dit en overschatten zichzelf. Ze denken: ach, ik houd mijzelf wel een beetje in bedwang en hoef dat niet op te maken. Dat is juist een misvatting, want de kans is groot dat het dan juist mis gaat. Stel van tevoren een bedrag vast en probeer je daar dan ook aan te houden. Dan heb je een richtlijn en kun je ook wat gerichter shoppen.

Neem contant geld mee

Neem contant geld meeEen andere tip om binnen je budget te blijven, is door enkel contant mee te nemen en tijdens je shoppingspree je bankkaart thuis te laten. Als je enkel een budget opstelt, is de kans namelijk groot dat je toch in de verleiding komt om iets extra’s te kopen. Dat kleine beetje geld kan er ook nog wel bij, denk je dan. Voor je het weet zit je dan alweer flink boven je budget. Zeker in de gezellige straatjes rond de Wilde Zee of in de Kloosterstraat durf ik ook wel eens mijn budget uit het oog verliezen als ik met mijn bankkaart overal betaal. Soms wéét je ook gewoon niet meer wat je écht hebt uitgegeven.

Laat je dus niet gek maken en neem enkel contant geld mee, zodat je niet meer kunt uitgeven dan wat je bij je hebt. Het is niet erg om je pinpas eens een dag thuis te laten!

Zoek gericht

Je kunt ook gericht gaan zoeken naar bepaalde producten. De kans is groot dat je dan ook sneller binnen je budget blijft. Het meeste geld besteed jij namelijk aan spullen die je uiteindelijk niet nodig hebt, maar die je aankoopt omdat het op dat moment jou even aantrekt.