De Sinksenfoor in Antwerpen: alles wat je over deze kermis moet weten

De Sinksenfoor is dé plek om je te laten entertainen in Antwerpen in het begin van elke zomer. Elk jaar komen er toeristen van over de hele wereld naar Antwerpen om de Sinksenfoor te bezoeken. De Sinksenfoor is een van de oudste en meest prestigieuze kermisattracties in Europa en heeft een rijke geschiedenis.

De Sinksenfoor biedt tal van attracties, zoals draaiende carrousels, spookhuizen, achtbanen en kraampjes met lekkernijen. Er is ook een muziekpodium waar bekende artiesten optreden. De Sinksenfoor is elk jaar geopend van eind mei tot begin juli en is gelegen op Spoor Oost in Antwerpen. Vroeger werd de Sinksenfoor op de Waalse Kaai en de Vlaamse Kaai gevierd, maar sinds enkele jaren is dat niet meer het geval en is de kermis van Het Zuid naar het oosten van de stad verhuisd dichtbij het sportpaleis en de Lotto Arena.

Sinksenfoor Kermis Park Spoor OostDe grootste kermis in België

De Sinksenfoor is een jaarlijks terugkerende kermis in Antwerpen. Het is de grootste jaarlijkse kermis in België. De kermis wordt gestart in het “Sinksenweekend”, van waar de naam “Sinksenfoor” afkomstig is.

Sinksen is bij de meeste mensen gekend onder de naam Pinksteren, een religieus feest dat valt op de zevende zondag na Pasen. Het is een belangrijk evenement in Antwerpen, maar met één of andere religieuze belevenis heeft het vanzelfsprekend niets meer te maken. Ik denk dat de gemiddelde Antwerpse pastoor trouwens ook niet op de Sinksenfoor zal te vinden zijn!

Meer dan 1 miljoen bezoekers

De Sinksenfoor trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Deze kermis biedt meer dan 150 attracties, waaronder kermisattracties voor kleine kinderen, maar ook achtbanen en een aantal andere thrill rides of roller coasters voor de jongeren en volwassenen. De kermis wordt georganiseerd door de stad Antwerpen en duurt langer dan een maand.

De openingsuren van de Sinksenfoor in Antwerpen

De Sinksenfoor is de grootste en populairste kermis in Antwerpen en ver daarbuiten. De kermis is elke dag open op verschillende ogenblikken. Op maandag, dinsdag en donderdag is de kermis geopend vanaf 16 uur tot middernacht. Op woensdag en zondag start de kermis iets vroeger, om 14 uur en is deze ook geopend tot middernacht. Op vrijdag start de Sinksenfoor om 16 uur en is deze geopend tot 2 uur en op zaterdag kan je al om 14 uur naar de kermis gaan, tot 2 uur.

Een familie evenement met veel activiteiten

Naast de klassieke kermisattracties, zoals draaimolens en spookhuizen, worden er ook veel culturele en maatschappelijke activiteiten georganiseerd in de stad Antwerpen. De Sinksenfoor is een echt familie-evenement en heeft voor ieder wat wils. De Sinksenfoor is een uniek evenement waar iedereen zich kan vermaken.

Een van de grootste evenementen in Antwerpen

De Sinksenfoor in Antwerpen is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het teken staat van amusement. De kermis biedt allerlei attracties waaronder achtbanen, draaiattracties en spookhuizen. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod van kraampjes en eet- en drinkgelegenheden. De Sinksenfoor trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland en is daarmee een van de grootste evenementen in Antwerpen. De Sinksenfoor is een fijne plek voor een dagje uit met familie of vrienden. Het is een traditie in Antwerpen en een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leuke daguitstap.

Sinksenfoor Antwerpen KermisLeuke attracties op de Sinksenfoor

De Sinksenfoor is een populaire kermis die jaarlijks vele bezoekers trekt. Er zijn veel verschillende attracties te bezoeken, waaronder achtbanen, draaiattracties, spookhuizen, kermisstores en meer. Er is iets voor iedereen, dus kom naar de Sinksenfoor en geniet van alle leuke en spannende activiteiten die er te doen zijn!

De Sinksenfoor heeft een aantal aantrekkelijke attracties. Deze attracties zijn onder andere een achtbaan die midden in de stad staat en die je meeneemt voor een leuke rit, de carrousel, een klassieke draaimolen waar je je helemaal kunt uitleven, een spannend spookhuis waar je je hart kan ophalen, een doolhof waar je je verstand echt op de proef stelt, en nog veel meer! Alle attracties die je je maar kan inbeelden, vind je terug op de Sinksenfoor van Antwerpen, van rustige achtbanen tot spannende draaiattracties.

Als je op zoek bent naar een leuke daguitstap met een beetje spanning, actie en avontuur, dan is De Sinksenfoor zeker een bezoek waard! De kermis biedt allerlei spannende attracties, maar er zijn ook wat rustigere opties, zoals het reuzenrad. Dus er is vast wel iets te vinden voor iedereen!

Een levendige stad Antwerpen

Elk jaar komt de stad Antwerpen met Pinksteren tot leven tijdens de Sinksenfoor, een populaire kermis die inwoners en toeristen van alle leeftijden trekt. De kermis biedt iets voor iedereen, van spannende attracties en kraampjes met zoetigheden tot een grote muzikale stage. Het is een geweldige manier om de cultuur van Antwerpen te ervaren.

Een oude kermis die ontstaan is in de 13e eeuw

De Sinksenfoor is een van de oudste kermissen in België. Het is ontstaan in de 13e eeuw en is vernoemd naar Sinksen of Pinksteren, de feestdag die werden gevierd in de katholieke kerk. In de loop der eeuwen is de kermis steeds groter en uitgebreider geworden. Oorspronkelijk was de Sinksenfoor de jaarmarkt in Antwerpen.

In de Sinksenfoor zijn er vele attracties te vinden voor alle leeftijden. Ook zijn er vele kraampjes met eten en drinken, en spelletjes voor kinderen. De Sinksenfoor is een unieke kermis die elk jaar meer dan een miljoen bezoekers trekt. Er is voor ieder wat wils, en het is een leuk uitje voor het hele gezin.