Schuttershofstraat – Hopland

De Schuttershofstraat is één van de meest luxueuze straten van Antwerpen en naar de mening van velen ook één van de mooiste. Het kleine straatje is een zijstraat van de Huidevettersstraat en loopt evenwijdig met de bekende Meir.

schuttershofstraatKleine luxeboetieks huizen er in prachtige panden. Zo heb je de bekende schoenwinkel Coccodrillo die de meest exclusieve merken als Prada, Nicholas Kirkwood en Balenciaga verkoopt. Luxemerken als Delvaux, Hermes, Gucci en Burberry vind je allemaal terug in deze straat. Tussen de luxeboetieks door zijn er ook verscheidene eetgelegenheden, zeer eigentijds en helemaal in het teken van de hippe lunch tijdens een shopping-day.

Op het einde van de Schuttershofsstraat – voorbij de Wapper – wordt de straat Hopland. Opmerkelijk is ook dat de naamsverandering gepaard gaat met een gehele verandering van look.

Aan het begin van Hopland heb je het bekende Horta-gebouw, die de toon schetst voor de winkels langs die zijde van de straat. Geen oude herenhuizen hier maar moderne ellenlange glazen vitrines. Wat wel hetzelfde blijft is de luxestatus van de shops. Franse merken als Sandro maar ook heel wat Belgische merken als Scapa en Mer Du Nord huizen hier. En oh ja, ook de boetiek van onze Belgische trots Nicky Vankets vind je hier!