Koopzondagen in Antwerpen: wanneer zijn de Antwerpse winkels open op zondag?

Antwerpen is een geweldige stad om te winkelen, met vele winkels en winkelcentra. De koopzondagen in Antwerpen zijn een geweldige manier om inkopen te doen op zondag. Bepaalde winkels in Antwerpen zijn namelijk open op bepaalde zondagen in het jaar. Deze zondagen vallen vooral in de maanden december en januari. Op die manier kunnen mensen op zondag hun cadeaus kopen voor de feestdagen en aankopen doen tijdens de winter solden. Ook zijn er winkels die elke eerste zondag van de maand open zijn in Antwerpen.

Wanneer gaan de koopzondagen in Antwerpen door?

Winkelzondagen in Antwerpen gaan door op zondagen 4, 11 en 18 december 2022. In 2023 zijn de winkels open op zondag 8 januari, zondag 5 februari, zondag 5 maart, zondag 2 april, zondag 7 mei, zondag 4 juni, zondag 2 juli, zondag 6 augustus, zondag 3 september, zondag 1 oktober, zondag 5 november, zondag 3 december, zondag 10 december, zondag 17 december, zondag 24 december en zondag 31 december 2023. Vanaf dan mag je erop rekenen dat de eerste zondag van de maand, gecombineerd met de zondagen in december échte koopzondagen zijn in Antwerpen.

Koopzondagen in toeristisch Antwerpen

Winkels die gelegen zijn in het toeristische gedeelte van Antwerpen, mogen elke zondag open zijn. Echter zijn niet al deze winkels open op zondag, dit is de keuze van de winkels zelf. Er zijn zowel gewone winkels open, als supermarkten.

Wat zijn de openingstijden van deze winkels?

De openingstijden van de winkels met koopzondagen variëren. Sommige winkels zijn de hele dag open, van 10 uur tot 18 uur of 20 uur. Andere winkels zijn maar een paar uur open, zoals van 12 uur tot 17 uur. Het is belangrijk om de openingstijden van de winkel te controleren voordat je gaat, zodat je weet hoe laat ze open zijn. Vaporshop bijvoorbeeld opent later en sluit op koopzondagen iets vroeger. Het Antwerps Kookhuis sluit ook vroeger.

Winkelen op zondag in Antwerpen

Koopzondagen in Antwerpen zijn de perfecte tijd om te gaan winkelen voor die ene speciale aankoop die je wilt doen. Of je nu op zoek bent naar kleding, schoenen, meubels of een cadeau, op koopzondag vind je in Antwerpen wat je zoekt.

koopzondag antwerpenKoopzondagen zijn ideaal voor winkeliers en klanten

Koopzondagen in Antwerpen bieden winkeliers de kans om extra inkomsten te genereren en tegelijkertijd winkeliers meer tijd te geven om te ontspannen en te genieten van hun week. In Antwerpen zijn er verschillende winkeliers die open zijn op zondag.

Koopzondagen zijn niet alleen handig voor winkeliers, maar ook voor klanten. Het geeft mensen de kans om te winkelen op een tijdstip waarin het hen uitkomt. Ze hoeven niet in de rij te staan bij de kassa’s op de drukste momenten in de week. Ook al zijn er soms koopzondagen in het hele land, Antwerpen heeft het voordeel dat het centrum relatief compact is, waardoor het gemakkelijker is om er rustig rond te lopen en te winkelen. Daar is ook waar de Antwerpse koopzondag zich vooral focust: buiten het historische centrum van de stad doen de meeste handelaars helemaal niet mee aan de koopzondagen.

De stad Antwerpen ontdekken op zondag

Koopzondagen zijn een geweldige manier om te genieten van je tijd in Antwerpen en er is altijd wel iets te vinden dat je aanspreekt. Of je nu op zoek bent naar kleding, schoenen, meubels, elektronica of gewoon een lekker hapje wilt eten, er is altijd wel iets voor je open.

Koopzondagen in Antwerpen zijn een leuke manier om wat tijd door te brengen in de stad en wat extra tijd te hebben om te winkelen. Je hebt die dag extra tijd om rond te kijken en te shoppen. Antwerpen is een geweldige plek om te winkelen, dus als je ervan houdt om te winkelen, is het zeker de moeite waard om naar Antwerpen te gaan op zondag.

Koopzondagen tijdens de solden

Koopzondagen in Antwerpen tijdens de solden zijn een geweldige manier om te winkelen voor mensen die op zoek zijn naar koopjes, want ook tijdens de solden zijn er koopzondagen in de stad Antwerpen. Op koopzondagen tijdens de solden is het extra druk in de stad, dus als je niet van de drukte houdt, is het misschien beter om thuis te blijven en tijdens een gewone koopzondag naar Antwerpen te gaan winkelen. Maar als je wel van winkelen houdt, is het zeker de moeite waard om naar Antwerpen te gaan tijdens de solden, want je hebt die dag extra tijd om lekker rond te kijken en de beste koopjes te shoppen.

koopzondag meir antwerpenGenieten van Antwerpen op zondag

Koopzondagen in Antwerpen zijn een geweldige manier om te winkelen en te ontspannen. Er zijn verschillende manieren waarop je koopzondagen in Antwerpen kan beleven. Je kan naar de stad gaan en genieten van het winkelen in de verschillende winkelcentra en winkels. Bijna alle hippe kledingwinkels zijn open! Je kan ook een wandeling maken door de stad en genieten van het uitzicht en de sfeer.

Er zijn ook verschillende restaurants, cafés en wijnbars die open zijn op koopzondagen in Antwerpen. Dit is een geweldige manier om een lekkere maaltijd te scoren en te ontspannen na een drukke dag winkelen. Om het af te sluiten zijn Kinepolis Antwerpen en UGC Antwerpen ook elke zondag open – natuurlijk!

Tijd doorbrengen met familie en vrienden

Koopzondagen zijn een leuke manier om tijd met familie of vrienden door te brengen en ervoor te zorgen dat je de kleine dingen in het leven koopt. In Antwerpen zijn er veel verschillende koopzondagen beschikbaar en je kan er zeker van zijn dat je iets vindt dat je wilt. Als je van winkelen houdt, dan weet je dat Antwerpen een van de beste steden is om te winkelen. Er zijn duizenden verschillende winkels, van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes. Er is echt voor ieder wat wils.

Als je op zoek bent naar een leuke manier om je zondag door te brengen, dan moet je zeker een kijkje nemen bij de koopzondagen in Antwerpen. Je vindt gegarandeerd iets leuks. Er zijn allerlei soorten winkels open op de koopzondagen in Antwerpen, dus er is voor ieder wat wils. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de winkels op de Meir, of bezoek een van de vele warenhuizen die open zijn. Als je wat meer tijd hebt, kan je ook een kijkje nemen bij de musea en andere bezienswaardigheden die open zijn op de koopzondagen. Zo heb je gegarandeerd een leuke en gezellige zondag in Antwerpen.