Drie leuke dingen die je mòet bezoeken als je een dagje gaat winkelen in Antwerpen

Heb je plannen om binnenkort een dagje naar Antwerpen te gaan om lekker te shoppen? Dan mogen we je nu alvast feliciteren, want Antwerpen is een prachtige, bruisende en dynamische stad waar genoeg te beleven valt. Het is dan ook, voorafgaand aan je bezoek, slim om je goed voor te bereiden op je ingeplande winkeldagje, zodat je het mooiste wat Antwerpen te bieden heeft kunt meepakken. In dit artikel geven we je de drie beste tips en activiteiten die je kunt doen als je voor een dagje winkelen naar Antwerpen gaat! Maak er een mooie en gezellige dag van!

1. Ontdek de chocoladewereld in Chocolate Nation

Een van de tofste en meest inspirerende dingen die je tijdens een dagje winkelen in Antwerpen kunt meepakken, is een bezoek brengen aan Chocolate Nation. Dit gave chocolademuseum is gemakkelijk te vinden, want het is gevestigd in een opvallend rond gebouw tegenover het station Antwerpen-Centraal.

In dit prachtige museum ruik je natuurlijk niet alleen de chocola en kun je allerlei soorten uitproberen, maar wordt je ook op een interactieve manier meegenomen van het begin (de cacaoboon) tot het uiteindelijk resultaat (de chocoladereep). En uiteraard, omdat je toch aan het winkelen bent, koop je voordat je weggaat wat unieke bonbons of chocoladerepen om als je weer thuis bent lekker te kunnen nagenieten van deze bijzondere ervaring. Wil je trouwens eens écht iets unieks proberen? Check zeker ook hun Matcha-chocolade, hij is heerlijk én gezond!

chocolate nation

2. Laat je verrassen door de spanning van de Room of Riddles!

Een winkeldagje in Antwerpen valt ook prima te combineren met een bezoek aan het bijzondere doolhof Room of Riddles. In deze escaperoom wordt jij – en eventueel je partner en/of vriend(inn)en – een uur lang opgesloten. Doel is om door het oplossen van diverse raadsels, puzzels en mysteries uit de afgesloten ruimte te ontsnappen. Je hebt hiervoor maximaal een uur de tijd.

Het leuke van de Room of Riddles is dat er diverse escaperooms zijn, die elk hun eigen thema hebben. Zo kun je kiezen voor Antwerps Harbor, waarbij je je in de Antwerpse haven waant. Andere opties zijn The Mad Scientist, waarbij je een bom moet detecteren van een doorgedraaide professor, of de The Secret Tomb, waarbij je je bevindt in de piramide van de beroemde farao Toetanchamon. Ten slotte is er nog de zogenoemde Aztec Temple. Een sjamaan heeft een vloek uitgesproken, die de wereld in de ellende zal storten als er niet ingegrepen wordt. Het is jouw/jullie taak om de vloek tijdig ongedaan te maken!

Room of Riddles antwerpen

3. Een leuke ruienwandeling? Lekker bewegen en kennismaken met de geschiedenis van de stad!

Een derde tip om een dagje winkelen in Antwerpen te combineren met een leuke activiteit, is meedoen aan een ruienwandeling. Hierbij daal je af in het Antwerpse riool – vreest niet: de stank ruik je na 10 minuten al niet meer – en loop je onder de stad Antwerpen door. Ondertussen vertelt een inspirerende gids allerlei verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden over de geschiedenis van Antwerpen. Het tweede deel van de tocht vindt bovengrond plaats. De leerzame ruienwandeling eindigt met het nuttigen van een overheerlijk Antwerps bolleke in de buurt van de Groenplaats.