De Volkstraat

De Volkstraat kan je tegenwoordig wel het winkel- en horecahart van de hippe Antwerpse buurt ’t Zuid noemen. De Volkstraat verbindt eigenlijk de buurt rond de Nationalestraat met het prachtige plein rond het Antwerpse Museum van Schone kunsten, dat ondertussen al vele jaren wacht op het afwerken van een grote renovatie. In de Volkstraat heb je een paar prachtige boetieks en “high end” winkels, maar ook heel wat hippe Horeca zoals Divers, Charlie’s, L’épicerie du cirque en het nieuwe Mesa Restaurant van de mensen achter het superpopulaire festival Tomorrowland.

volkstraat antwerpenVan ’s ochtends vroeg zitten de koffiebars en de terrasjes vol, en tot ’s avonds laat is het knappe mensen kijken over de hele Volkstraat.

Qua winkels zijn er toch een paar die er uitsteken. Edelsteen- en fossielwinkel Steen en Been heeft misschien niet het gamma van een webshop als Nasma (ook uit Antwerpen!), maar is wel een heerlijke winkel om eens in te gaan snuisteren. Voor de yuppies is Fonifix er sinds kort ook gevestigd met een winkel voor reparaties en accessoires voor je smartphone & tablet. Bij wijnzaak Ad Bibendum kan je terecht voor wereldwijnen én advies.

Kortom: één van de meest bruisende straten van Antwerpen: De Volkstraat!