De Vogeltjesmarkt in Antwerpen: alles wat je hierover moet weten

De Vogeltjesmarkt in Antwerpen is een openluchtmarkt die elke zondag wordt gehouden in enkele straten van Antwerpen. Een klein gedeelte van de markt is overdekt. Op deze markt worden verschillende soorten kooien- en volièrevogels verkocht, van kanaries tot parkieten, papegaaien en exotische vogels. Ook vogelvoeder en andere vogelbenodigdheden zijn er verkrijgbaar. Vroeger waren vogels het hoofddoel om te verkopen op deze markt, maar tegenwoordig staan er meer kramen met andere koopwaar, zoals groeten, fruit, kleding, souvenirs, tweedehandsspullen, antiek, enzovoort. De vogeltjesmarkt is ook gewoon een mooie plek om een wandeling te maken en de vogels te bekijken.

Meer dan 200 kramen

De markt is ook een populaire toeristische attractie in de stad. Er zijn meer dan 200 kramen met verschillende soorten vogels te vinden, en er zijn ook een aantal kramen met andere dieren te koop, zoals reptielen, cavia’s en konijnen. Er worden enkel dieren verkocht die wettelijk toegelaten zijn om te verkopen op een markt. Vroeger werden er ook honden en katten verkocht, maar daar is een verbod op gekomen, om impulsaankopen te voorkomen. De markt is ook een populaire plek om eten en drinken te kopen, met verschillende kramen die etenswaren en drinken verkopen. De Vogeltjesmarkt in Antwerpen is de plek bij uitstek om alles te vinden voor jouw huisdier. Je vindt er alles onder één dak.

Waar gaat de vogeltjesmarkt door en tijdens welke uren?

De Vogeltjesmarkt is een populaire bestemming voor lokale en toeristische bezoekers. Ze gaat door in het historische centrum van de stad, op het Arsenaalplein, de Oude Vaartplaats, de Graanmarkt, het Theaterplein, de Tabakvest en het Blauwtorenplein. Je kan er elke zondag terecht vanaf 8 uur tot 13 uur. In de zomermaanden kan je er een uurtje langer genieten van de gezellige sfeer en gaat de vogeltjesmarkt door tot 14 uur. Heel het jaar door kan je naar deze vogeltjesmarkt gaan, ook op feestdagen.

Moet je iets betalen om toegang te krijgen tot de vogeltjesmarkt?

Als je naar de vogeltjesmarkt wilt gaan, dan is deze gratis toegankelijk. Je hoeft dus geen entreegeld te betalen. Als je met de auto naar de markt gaat, kan je er op sommige plekken gratis parkeren op zondag, maar andere parkings zijn dan weer betalend op zondag.

De oudste vogelmarkt van Europa

De Vogeltjesmarkt in Antwerpen is de oudste dieren- en vogelmarkt van Europa en één van de oudste markten van de stad. Het jaar waaruit ze dateert blijkt nogal vaag. Sommigen zeggen dat ze dateert uit 1540, maar anderen zeggen dat ze dateert uit 1272. Er zijn historische bronnen en aktes gevonden waarin beschrijvingen worden vermeld omtrent een vogelenmarkt. Zo staat in een akte te lezen dat er een markt voor wildbraad doorging op de Meir in 1272. Er werden vroeger allerlei pluimvee verkocht, alsook postduiven en veldhoenderen, eendvogels, ganzen, hennen, reigers, vinken, kanaries, parkieten, duiven en zelfs konijnen en hazen. De markt is gelegen in het hart van de stad en trekt jaarlijks vele bezoekers, zowel inwoners als toeristen.

Een populaire markt voor vogelliefhebbers

De markt is een populaire aanhangplek voor vogel liefhebbers, maar ook gewoon voor mensen die van de sfeer en het uitzicht van de kooien met vogels genieten. Het is een levendige en kleurrijke plek, waar je ook veel mensen kan ontmoeten en een praatje kan maken. Er heerst een goede sfeer op de markt, waardoor het een aangename plek is om even te vertoeven. De Vogeltjesmarkt is een unieke ervaring en een bezoek waard voor iedereen die houdt van vogels, dieren en sfeer.

De Koning van de Vogeltjesmarkt

De Vogeltjesmarkt is zo populair dat er elk jaar een koning wordt gekozen. Dit gebeurt al sinds het jaar 1951. Je kan meerdere keren verkozen worden. Als je 3 keer koning wordt, ben je een keizer. Als je 3 keer koning wordt, dan ben je een keizerin. In september wordt er een koning gekozen via een vakjury die rekening houdt met allerlei factoren om de juiste koning of koningin te kiezen. Dit is een echte, Antwerpse traditie die al vele jaren stand houdt.

Populair voor alle leeftijden

De Vogeltjesmarkt in Antwerpen is een populaire attractie en plek voor bezoekers van alle leeftijden. Dit komt mede door de verscheidenheid aan vogels die er te koop zijn, maar ook door de sfeer die er hangt. Bezoekers kunnen er genieten van de muziek die er gespeeld wordt en de verscheidenheid aan eten en drinken dat er te koop is. Ook zijn er vaak fotografen te vinden op de vogeltjesmarkt.

Een unieke plek in Antwerpen

De Vogeltjesmarkt is een unieke plek in Antwerpen en een bezoek is zeker de moeite waard. Er is voor ieder wat wils en je kan er gemakkelijk een paar uur doorbrengen. Het is een plek waar je kan ontspannen, genieten van de muziek en de vogels, en even wegkomen van de drukte van de stad.

De vogelenmarkt combineren met activiteiten in de stad Antwerpen

Je kan de vogelenmarkt combineren met bezienswaardigheden en activiteiten in de stad. De Arenbergschouwburg, HETPALEIS en de Stadsschouwburg van Antwerpen zijn dichtbij de vogelenmarkt gelegen.