De Nationalestraat

De Nationalestraat loopt van aan de Groenplaats in hartje Antwerpen tot aan het Tropisch Instituut waar de straat splitst in de Volksstraat en de Geusensstraat.

nationalestraatMet net iets minder bekendheid bij het grote publiek is dit de plek voor de echte hipsters. De denim vibe van de Kammenstraat – dewelke een zijstraat is van de Nationalestraat – zet zich hier voort. Maar toch trekken ook steeds meer luxemerken en boetieks naar de Nationalestraat. Niet ver van de Groenplaats vind je er bijvoorbeeld een Liu Jo en nog wat verder een Supderdry.

Boetieks als Miss en Mister zijn er al langer maar recent kwam er een nieuwe modeblockbuster bij; Renaissance, een high-end boetiek van de Princess keten die onder andere Alexander Wang, Peter Pilotto, Carven en MSGM verkoopt. En dat deze luxe winkel net hier wortel schiet is geen verrassing want de Nationalestraat wordt meer en meer met high-fashion geassocieerd. Wat niet verwonderlijk is aangezien de modenatie hier gevestigd is.

Wist je trouwens dat je nog een stukje geschiedenis kan terugvinden in deze straat? Er is nog steeds een café dat de naam ‘Boeksteeg’ heeft. Zo heette deze straat vooraleer de straat in 1884 verbreed werd en Nationalestraat gedoopt werd.