De Meir

De Meir is zonder twijfel de meest bekende winkelstraat in Antwerpen. De bekendheid van deze straat reikt tot ver buiten België en daardoor is ze het prototype geworden van de Antwerpse shopping-scène. De brede wandelpromenade is autovrij en steeds druk bevolkt.

de meirOp de Meir vind je vooral de meer bekende winkels, de ketens. Je vindt er zowat alles; H&M, Zara, Mango, Esprit, WE, River Island, Body Shop, Hunkemöller, Inno en ga zo maar door..

Sinds kort kan je ook de oude Stadsfeestzaal weer bezoeken. In 2000 brandde deze volledig uit maar na een lange renovatieperiode kan je nu terug genieten van dit prachtige monument. Meer nog je kan er nu eten, drinken en shoppen. Wie graag bubbels smaakt kan op het zwevende terras genieten van een glas champagne. Het is trouwens een aanrader want van hieruit heb je een prachtig overzicht van de uitmuntend gerenoveerde Stadsfeestzaal, vol ornamenten en bladgoud.

Op het einde van de Meir vind je ook de afgehakte hand van reus Antigoon, voor toeristen een must om er mee op de foto te gaan.