De Keyserlei

Wie Antwerpen binnenkomt met de trein zal uitstappen in het Centraal Station en de pracht en praal hiervan kom je al snel op de Keyserlei.

keyserleiDeze straat geeft uit op één van de bekendste starten van ’t stad De Meir. Recentelijk werd de Keyserlei helemaal vernieuwd waardoor ook de straat weer nieuw leven wordt ingeblazen. De brede voetgangerspromenade en de – na veel discussie weer geplaatste – bomen zijn het werk van ontwerper Manuel de Sola-Morales.

Op de Keyserlei vind je vooral eetgelegenheden. Wie houd van een snelle snack komt er meteen aan zijn trekken. De fastfood ketens zijn er meer dan aanwezig, of je nu trek hebt in McDonald’s, Quick of Subway, je vind ze er allemaal. De winkels zijn iets minder talrijk hier.

Je hebt het Century Center, een kleine shoppingmall met onder andere helemaal bovenaan de Mediamarkt. Verder door naar de Meir toe vind je ook verschillende prullaria winkels met accessoires en lederwaren tegen spotprijzen, ideaal voor wie veel wil kopen voor weinig geld. De matige kwaliteit moet je er wel bijnemen.