De drie leukste hippe kledingwinkels van Antwerpen

Antwerpen is the place to be. Een heerlijke stad waar van alles te beleven valt. Bovendien is Antwerpen dé Belgische modestad. Hier vind je een modemuseum, een werkelijk sublieme modeacademie en geweldige modewinkels. Maar wat zijn nu die drie leukste kledingwinkels van Antwerpen? Hieronder vind je, in willekeurige volgorde, onze favoriete top drie.

1. Modepaleis Dries van Noten

Nationalestraat 16
2000 Antwerpen, België
Telefoon: +32 3 470 25 10

modepaleis dries van noten

Dries van Noten werd in 1958 in Antwerpen geboren en groeide in de mode op. Gepassioneerd als hij was lanceerde hij in 1986 zijn eigen modelabel. Hij maakte onderdeel uit van de Antwerpse zes. Met zijn ontwerpen bracht Dries van Noten het Belgisch design bij avant-garde modeliefhebbers onder de aandacht. Hier is Antwerpen als modestad voorgoed op de kaart gezet. Zijn inmiddels beroemde etnische, digitaal bewerkte prints voegen heel subtiel culture accenten aan vrouwenkleding toe.

Modepaleis Dries van Noten is ongetwijfeld het mooiste en meest iconische modepand van Antwerpen. Het 19e eeuwse Flatirongebouw is een stukje Antwerpse geschiedenis. Hier vind je de beste Belgisch labels. De etalages zijn briljant te noemen en binnen hangt een bijna sacrale sfeer. Je kijkt je ogen uit, niet alleen op kledinggebied. Toch is het hier laagdrempelig en de sfeer is relaxed maar ook professioneel. De kans dat je niet niet zult slagen is bijzonder klein.

2. Baby Beluga

Volkstraat 1
2000 Antwerpen, België
Telefoon: +32 3 289 90 60

baby beluga antwerpen

Baby Beluga is een heerlijke multibrand store met een aanbod dat nooit saai of voorspelbaar is. En hangt er een bepaald merk in het rek, dan zijn het de unieke stukken of echte juweeltjes van het merk die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Baby Beluga voegt ook steeds andere modemerken aan haar toch al bijzondere assortiment toe, bijvoorbeeld die van Annick van Weghe. Van haar hand komen handgemaakte stukken in een beperkte oplage. De rijke texturen, patronen en kleuren zijn hip maar ook bijna tijdloos. Haar kleding spreekt voor zich maar is tegelijkertijd heel toegankelijk.

Of neem MM6 van Maison Margiela. Heerlijke basics maar dan uitgevoerd in een unieke stof die samen met de soms mannelijke uitstraling en de verborgen interessante , onverwachte details een niet alledaagse en onderscheidende garderobe vormen.

Zo biedt Baby Beluga nog ruim 60! andere toffe en aparte merken aan.

Wie schoenengek is heeft geluk, hier vind je een beperkte maar bijzondere selectie aan schoenen. De sfeer is hier fantastisch en de spiegelpaskamers zijn werkelijk helemaal top.

3. Essentiel Antwerp

Huidevettersstraat 57-59
2000 Antwerpen, België
Telefoon: +32 3 213 15 10

essentiel antwerpen

Wat onmiddellijk opvalt aan deze flagshipstore van het Belgische topmerk Essentiel Antwerp is dat het héél groot, héél aanlokkelijk én heel erg roze is. De aangeboden collectie is verfrissend, verrassend, vrolijk en fleurig. Hier vind je luxueuze maar draagbare mode in trendy kleurenmixen en uniek bloemen- en grafische prints. De aangeboden collectie van het merk Pink Pill is uniek.

Aan de basis van dit gevestigde merk liggen Esfan Eghtesssadi, Inge Onsea en Inge’s zoon Cadine. Inge kwam al op jonge leeftijd met de modewereld in contact, was fotomodel. In India, waar ze vijf jaar woonde, werd ze verliefd op prints, kleuren en onverwachte combinaties. Dat zie je duidelijk in het merk terug.