Het belang van kopen bij een lokale winkel in plaats van altijd online te kopen

Het is van belang dat u niet alleen online koopt, maar ook regelmatig bij de lokale winkels. Waarom is dit zo belangrijk? Er zijn een aantal zeer voor de hand liggende zaken. Iedereen vindt het fijn om af en toe in een stadje te shoppen. Soms is dit zelfs een gezinsuitje. Het is een gezellig tijdverdrijf. Het is voor de hand liggend dat deze lokale winkels bestaansrecht hebben, alleen als ze ook regelmatig kopende bezoekers oftewel klanten hebben.

winkelende vrouwWanneer er onvoldoende kopende klanten in een winkel komen, zal een winkel eerder sluiten en werkt dit leegstand en verpaupering van een stad of dorp in de hand. Winkelsluitingen maken het winkelgebied er niet gezelliger op. Er wordt daarom al geruime tijd een appèl gedaan op u door instanties én retailexperts.

Koop lokaal! Het klinkt simpel en is het misschien voor een deel ook. Hoe meer u lokaal besteedt, hoe waarschijnlijker dat uw lokale winkels ook zullen voortbestaan.

Natuurlijk kunt u altijd ook online blijven kopen, maar het gaat om de juiste verdeling. Er moet opnieuw een balans komen tussen online kopen en uw aankopen bij de lokale winkels.

Meerwaarde lokaal (offline) winkelen

Er zijn een aantal aspecten die offline lokaal winkelen toch bijzonder maken. Het gaat hierbij met name over de koopbeleving. De persoonlijke aandacht in een winkel is uniek. U krijgt in de winkel bijvoorbeeld advies bij het pashokje of een kledingstuk u wel of niet goed staat en past. En ook het voelen van de stof, lukt u alleen goed bij de lokale winkel. Voor andere producten geldt weer dat u deze kunt proeven en ruiken. Daarbij komt dat u ook adviezen kunt krijgen over welk product het beste voor u kan zijn. Denk hierbij aan de helderheid van een televisiebeeld en het bijbehorende geluid, dit kunt u toch het beste waarnemen met uw eigen ogen en oren in de winkel zelf. Het gaat hierbij eigenlijk om alles wat u kunt zien, horen, ruiken, proeven en voelen, dat doet u toch het liefste bij uw lokale winkel. Tijdens het online winkelen krijgt u als het ware maar een heel oppervlakkig beeld van de producten waardoor u sneller een miskoop doet.

Winkel Diversiteit

Juist voor de kleinere en meer gespecialiseerde winkels is het van belang dat u als bezoeker daar regelmatig koopt. Zij hebben geen groot concern achter zich staan dat helpt om tegenvallende resultaten op te vangen. Juist om de winkel diversiteit in uw stad of dorp te behouden, wordt ook het appèl op u gedaan om lokaal te kopen.

winkelen mondmaskerInvloed van Covid19

Met name nu we moeten leven met Corona Covid19, zijn mensen de afgelopen maanden nog meer geneigd geweest om online te kopen. Nadat internet de laatste jaren 10%-15% afsnoepte van de fysieke verkopen, heeft Corona Covid19 dit proces op een ongekende manier versneld, de internetverkopen zijn met ongeveer 48% gestegen. De lokale winkels hebben het daardoor nog moeilijker gehad in hun voortbestaan. Juist daarom is het appèl op u om meer lokaal te kopen nog meer gegroeid. Was uw handen en draag een mondmasker: maar bezoek uw buurtwinkels! U heeft ook invloed op wat er gebeurt, ook uw koopgedrag draagt bij aan de verhouding. Verander de wereld, begin bij uzelf. Nu u weer in de winkels komen mag, koop lokaal!