Antwerpen Proeft: wat is het? Wat maakt het zo uniek?

Antwerpen Proeft is een foodfestival dat elk jaar in mei plaatsvindt in Antwerpen, op het Eilandje, aan de Waagnatie. Dit ligt in het noorden van Antwerpen. Het festival is een initiatief van Toerisme Antwerpen en het Antwerpse Havenbedrijf en heeft tot doel om bezoekers kennis te laten maken met de Antwerpse keuken en ver daarbuiten. Tijdens het festival kunnen bezoekers er op verschillende locaties proeven van gerechten van Antwerpse chefs, maar ook van andere topchefs uit België. Daarnaast zijn er culinaire workshops, demonstraties en lezingen mogelijk. Antwerpen proeft is al vele jaren populair, want de eerste editie ging door in 2007!

Uniek in België

Antwerpen Proeft is de enige plaats in België waar je zoveel verschillende topgerechten kan proeven aan zeer lage prijzen. Dit is een uniek initiatief, dat is ontstaan vanuit de behoefte uit de streek om topgerechten en lekker eten te kunnen showen aan het grote publiek. Er wordt een toegangsprijs gevraagd voor het festival, omdat de locatie van het evenement betaald moet worden. Hiervoor kan je terecht bij de ticketverkoop. Eens je binnen bent, betaal je een kleine prijs voor het proeven van topgerechten, zoals bijvoorbeeld 6 of 7 euro, afhankelijk van hetgeen je proeft. De gerechten worden in een degustatievorm aangeboden.

Antwerpen proeft in mei

De proeftuinen zijn open in mei en bevinden zich in het Antwerpse gedeelte van “Het Eilandje”, aan de bekende evenementenlocatie “Waagnatie”. Tijdens je bezoek aan Antwerpen Proeft kan je genieten van lokale lekkernijen, alsook van eten uit verschillende andere locaties. Antwerpen Proeft is dus zeker de moeite waard als je van lekker eten houdt. Het is een unieke ervaring waarbij je kennis kunt maken met vele verschillende proeverijen. Bovendien is het ook een leuke en ontspannende manier om kennis te maken van de gezellige sfeer in Antwerpen. Dit is tevens een goede kans om mensen te ontmoeten die je misschien nooit eerder hebt ontmoet.

Een vierdaags evenement in Antwerpen

Antwerpen Proeft is een uniek evenement dat jaarlijks in mei plaatsvindt. Het is een vierdaags outdoor festival waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de lekkerste gerechten en dranken uit de stad. In 2023 gaat het door vanaf donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei, met het lange weekend van Hemelvaart. Door de jaren heen is het geen echt outdoor festival meer, omdat er heel wat kraampjes staan opgesteld in de Waagnatie, hetgeen overdekt is. Dit is echter wel goed bij regenweer. Het festival is dus geschikt om naartoe te gaan bij regenweer, maar ook bij zonnig weer. Je kan er namelijk ook genieten langs het water van de Schelde.

Antwerpen Proeft EvenementProeven van lekkernijen en heerlijke dranken

Op Antwerpen Proeft zijn er tientallen kramen te vinden waar de beste restaurants en bars hun lekkernijen aanbieden. Bezoekers kunnen zo onbeperkt proeven van Antwerpse specialiteiten, maar ook van specialiteiten buiten Antwerpen. Je kan er niet alleen eten, maar ook lekkere dranken proeven.

Daarnaast is er een uitgebreid muziekprogramma met optredens van bekende en minder bekende bands. Kortom, Antwerpen Proeft is een unieke kans om Antwerpen op zijn best te ervaren!

Kennismaken met de beste topchefs en topsommeliers

Antwerpen Proeft is een uniek evenement dat bezoekers de kans biedt om de stad op zijn best te ervaren en op hetzelfde ogenblik kennis te maken met de beste topchefs en topsommeliers. In vorige edities kon je op het festival reeds proeven van gerechten en wijnen van vele bekende namen, waaronder Sepideh Sedaghatnia, Roger van Damme, Steffi Vertriest, Dagny Ros, Vincent Banic en Jeroen Van Dyck.

Kookdemonstraties op Antwerpen Proeft

Ook waren er kookdemonstraties te zien van Sofie Dumont en David Martin. Op Antwerpen Proeft kan je dus ongetwijfeld kennismaken met de vele culturele schatten die België te bieden heeft. Op die manier kan iedereen op een laagdrempelige en leuke manier kennismaken van het beste wat de culinaire keuken te bieden heeft! Er is telkens iets nieuws te ontdekken.

Het beste van de gastronomische wereld

Antwerpen Proeft is een jaarlijks terugkerend food- en wijnfestival dat het beste van de gastronomische wereld samenbrengt. Het evenement is een unieke kans om de stad en haar gerechten beter te leren kennen. Gasten kunnen er genieten van een uitgebreid aanbod van gerechten van bekende Antwerpse en andere chef-koks, wijnproeverijen en leuke activiteiten voor het hele gezin. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers verschillende soorten voedsel en dranken uitproberen die door bedrijven en ondernemers worden aangeboden. Dit evenement is een geweldige kans voor bezoekers om nieuwe smaken te ontdekken en te genieten van de lekkernijen die de stad te bieden heeft. Er zijn allerlei gerechten beschikbaar, van de Belgische keuken, tot de Franse, Aziatische en Italiaanse keuken.

Een steeds populairder wordend festival

Antwerpen Proeft wordt met de jaren steeds populairder, omdat het steeds meer bekendheid krijgt. In het verleden waren de recensies en reacties van bezoekers ontzettend positief en enthousiast.