Antwerp City Card: de complete gids

De Nederlander heeft soms zin in een uitstapje, maar dan het liefst niet te ver van huis. In dat geval kan jij afreizen naar de Belgische grens een bezoek brengen aan het prachtige Antwerpen. De Belgische stad telt zo’n half miljoen inwoners en is een heuse toeristische trekpleister. Je kan geweldig winkelen in de autovrije winkelstraten, een drankje doen op een terras of een bezoekje brengen aan het Diamantenmuseum. Antwerpen is niet voor niets de diamantenstad van de wereld.

Mocht jij van plan zijn om binnenkort naar Antwerpen te gaan, dan kan je wellicht de Antwerp City Card aanschaffen. Dat is een speciale toeristenkaart die veel voordelen biedt. In dit artikel vertellen wij meer over de Antwerp City Card.

Antwerpen stadspas

De Antwerp City Card is een must voor iedere toerist in de Belgische stad. Je kan er namelijk allerlei bezienswaardigheden kosteloos mee gaan bezoeken en jij krijgt korting op tientallen attracties. Je kan bijvoorbeeld zonder kosten binnenstappen in de Kathedraal, het Modemuseum, MAS en het Rubenshuis. Het laatstgenoemde museum is ongekend populair.

Je kan met de Antwerp City Card ook onbeperkt reizen in het openbaar vervoer van Antwerpen en een ritje maken in altijd gezellig hop-on hop-off bus. De kortingen zijn geldig voor tours, rondvaarten en nog veel meer andere leuke activiteiten.

Antwerp City Card

Skip the Line

Er reizen bijzonder veel toeristen naar Antwerpen, waardoor het aardig druk kan worden bij de populaire bezienswaardigheden, musea en attracties. Simpelweg door de Antwerp City Card te kopen kan jij sneller toegang krijgen. Je hoeft niet in de rij te gaan staan voor een toegangskaartje. Dankzij het Skip the Line concept kan je direct doorlopen en genieten van jouw tijd in Antwerpen.

Openbaar vervoer en toeristenbussen

Antwerpen City CardAntwerpen is een grote stad en er is onwijs veel te doen en te zien. Je kan de stad lopend gaan verkennen of gebruik gaan maken van het geweldige vervoersnetwerk. Er rijden door de Belgische stad namelijk bussen en trams. De tramlijnen zijn voor deel ondergronds.

Als jij een Antwerp City Card hebt gekocht dan kan je kosteloos en onbeperkt reizen met de trams en bussen. Daarnaast raden wij je aan om ook met de toeristenbussen te reizen, want die stoppen direct voor de deur bij de bekendste bezienswaardigheden en hotspots waaronder ook een stop aan de Groenplaats en de Nationalestraat. Geloof het of niet, maar er is zelfs een toeristentram te vinden in Antwerpen.

Informatieboekje

Jij krijgt bij aankoop van de Antwerp City Card ook nog een handig informatieboekje mee. In het boekje staat alle benodigde informatie voor tijdens de stedentrip in Antwerpen. Je komt meer te weten over de deelnemende bezienswaardigheden, musea en attracties. Daarnaast zit er in het informatieboekje ook nog een kaart van Antwerpen. Echter is het nog altijd handiger om gewoon jouw smartphone te gebruiken, maar het kan geen kwaad om ook de kaart bij de hand te houden.

Extra korting

De Antwerp City Card biedt gratis toegang tot tientallen bezienswaardigheden, musea en attracties. Daarnaast kan je onbeperkt reizen met de trams, bussen en de toeristenbussen. Echter zijn er ook nog voldoende activiteiten die niet beschikbaar zijn met de Antwerp City Card. In dat geval kan jij wel nog profiteren van een korting op de toegangsprijs, bijvoorbeeld voor de bioscoop of de dierentuin. De kortingen zijn ook beschikbaar voor stadstours en rondvaarten.

Antwerp City Card online kopen

De Antwerp City Card kan jij het beste alvast online kopen. Je kan afrekenen met de bekende betaalsystemen en je ontvangt een voucher in de mail. De voucher kan jij in Antwerpen wisselen voor de fysieke toeristenkaart. Er zijn verschillende wisselpunten beschikbaar in het centrum, waaronder op het Centraal Station en nabij de Grote Markt. Volgens onze bronnen overweegt de stad ook een locatie aan de Meir.

De Antwerp City Card is verkrijgbaar voor een periode van 24 uur, 48 uur en 72 uur. De geldigheidsduur gaat in zodra jij de Antwerp City Card voor de eerste keer gebruikt.